Chokladfondant med limemarinerade hallon






Recept: (6 port)
Chokladfondant:
75 g mörk choklad (70%)
75g rumstemp. smör
1/2 dl strösocker
2st ägg
1st äggula
2 msk vetemjöl
Hallon:
1dl vatten
1dl socker
1 lime rivet skal
1 lime saft
2dl frysta hallon
Dekor:
1 dl grädde
Gör såhär:
Fondant:
Smält chokladen över vattenbad eller i mikro(akta så det inte bränns) och låt den svalna lite.
Vispa smör och socker och tillsätt ett ägg i taget och sedan äggulan. Rör sedan ner mjölet och chokladen och dela ut i portionsformar. Grädda i 8-10 minuter i 200°C.
Hallon:
koka upp socker och vatten så det ej finns sockerkristaller kvar.
Tillsätt lime skalet,saften och hallonen. Låt svalna.
Server fonadten ljummen med en klick vispad grädde och hallon.