Mörkchoklad- 3lager tårta




Recept:
Botten:
150g smör
2,75 dl socker
1,5dl kakao
1tsk vaniljsocker
2 ägg
1dl vetemjöl
Chokladtryffel:
150g mörk choklad
1,5dl grädde
Mousse:
2dl grädde
2 äggulor
100g mörkchoklad
Gör såhär:
Botten:
Smält smöret i en kastrull, ta bort från plattan och tillsätt socker under omrörning. Blanda i kakao, vaniljsocker och mjöl. När detta är väl blandad så tillsätter du ett ägg i taget. Grädda sedan i en springform (väl smord eller med banplåtspapper) 160°C i 20-22 minuter. Låt svalna.
Tryffel:
Hacka chokladen och värm upp grädden i en kastrull. Häll lite av grädden på den hackade chokladen och rör så all choklad smälter, låt stå ca 1 timme i kylen med plastfolie tätt på ytan för att inte så kondens.
Mousse:
Vispa grädden ( inte för hårt). Smällt chokladen och tillsätt äggulorna. Vänd sedan ner i grädden och låt stå i 1 timme i kyl.
Sedan är det bara att bre på chokladtryffeln på botten och sedan chokladmoussen, låt den stå i kyl ett tag för att stabilisera sig och sedan ta bort springformen försiktigt.