Pavlova med limekvarg




Recept:
Botten
3 äggvitor
2dl socker
några få droppar ätika
Vispa äggvitan till ett skum tillsätt socker lite i taget och sedan ätika. Vispa till hårt skum
Bred ut på bakplåtspapper i den form du vill ha va 1-2cm tjockt.
Grädda 40 min i 100°C
Kvarg:
250g kvarg
1-1,5 msk limesaft (smaka av)
1msk florsocker
Lime:
4smk socker
0,5dl vatten
En nypa vaniljpulver eller 1tsm vaniljsocker
1 lime i båtar/skivor
koka upp socker vatten och vanilj tillsätt sedan limen och låt koka i ca 5 min låt sedan svalna. Innan du plockar upp skivorna.
Du får välja fritt vilka bär och frukt, färsk eller fryst.
Jag tinade bara hallon och jordgubbar i en kastrull. och dekorerade med tinade björnbär och rörsocker.