Påsk tårta- Vitchoklad och passionsfrukts mousse tårta









Glad påsk på er!
Denna bjuder jag in släkt på :)
Recept:
Botten:
150g mörkt choklad
100 g smör
2,5dl socker
2ägg
2msk kakao
1 tsk vaniljsocker
2,5dl vetemjöl
Mousse:
300g vitchoklad
6dl grädde
2st gelatinblad
passionsfrukstgelé:
4 passionsfrukter
2dl passiofruktsjucie (finna i liter förpackningar på ica,coop osv)
3 geletinblad
Gör såhär:
Smält chokladen, blanda sedan i ett ägg i taget i chokladen.
Blanda i resten av ingredienserna.
Grädda i en form med löstagbara kanter (springform)
175°C i ca 25 min.
Lägg geltinbladen i en skål med kallt vatten ( ca 5 min)
Smält chokladen till ca 45 °C
Värm 1 dl grädde och blanda ner geeltinbladen.
vispa resten av grädden till en rätt mjuk konsistens.
Blanda den varma grädden med chokladen och vänd sedan ner choklad blandningen i grädden.
Lägg gelatinbladen i kallt vatten som til moussen.
Sila bort kärnorna från passionsfrukterna i en kastrull.
Blanda den saften från frukterna med jucien och värm upp.
Blanda ner gelatinbladet och låt svalna nästan helt innan du häller den på tårtan.
Låt stå i frys i mins 1 timme.
Dekorera med valfritt. Bär, chokladdekoration osv.
Går utmärkt att byta mjölet mot glutenfritt och grädden till laktosfritt. Så det passar alla.
Glad påsk!