creme brulee - Tillsammans med Mamma
![](https://cdn1.cdnme.se/4451040/8-3/dsc_0767_57ca883e9606ee2a795d40e7.jpg)
![](https://cdn1.cdnme.se/4451040/8-3/dsc_0768_57ca8842ddf2b33d9d932e79.jpg)
![](https://cdn3.cdnme.se/4451040/8-3/dsc_0769_kopia_57ca8848e087c351a6d9cc4f.jpg)
![](https://cdn3.cdnme.se/4451040/8-3/dsc_0770_57ca884e9606ee2a98ed37b4.jpg)
![](https://cdn1.cdnme.se/4451040/8-3/dsc_0774_57ca88522a6b220a0953b6fd.jpg)
![](https://cdn1.cdnme.se/4451040/8-3/dsc_0777_57ca88579606ee2aa1f43222.jpg)
Recept:
5dl Grädde
1dl mjölk
5 äggulor
1dl socker
1 vaniljstång
Gör såhär:
Dela äggulorna från vitan. Blanda äggulor,mjölk och grädden.
Skrapa ur fröna från vaniljstången och blanda med lite av sockret innan du blandar i allt socker och det egengjorda vaniljsockret med gräddblandningen.
Du blandar vaniljstången med lite av sockret för att fröna ska dela på sig och sprida sig lättare i smeten.
Häll upp i ugnsformar (porslin). Grädda i vattenbad i 2 timmar i 100°C.
Låt stå i kylen. Strö socker över och brän av med brännare eller ställ in högt i ugnen på 100°C övervärme tills sockret smällt och karameliserats. Detta ska göras precis innan servering.